.
.
.
.

marți, 22 februarie 2011

Vasile Paraschiv, leader syndical


www.adevarul.ro
Cunoscutul disident anticomunist, Vasile Paraschiv, a decedat, astăzi, la domiciliul său din Ploieşti, la vârsta de 82 de ani, informează alfanews.ro.


In 1977 l-am dus la o contra expertiza psihiatrica franceza, unde fusesera si V. Bukovski, Leonid Pliouch , acuzati cu totii ca-s nebuni (de catre comunisti). Posed originalul acestei contraexpertize care este o capodopera a genului , in explicatii si limbaj . M-a cautat la tel. dupa intoarcerea in Romania ( era deja batut de securisti ). Consilierul Primului Ministru socialist Fabius, Bernard Poulet, a plecat deci la Ploiesti ca sa-i ia un interviu. A fost batut si el. Eugen Ionescu l-a gazduit la Paris. De la Ionescu il luam cu masina, la intalniri cu sindicatele franceze si la reuniuni cu disidentii rusi...



www.youtube.com
Vasile Paraschiv, un simplu muncitor ce a luptat impotriva comunismului si pentru drepturile omului. Un adevarat OM, la premiera filmului Cold Waves (Razboiul undelor), in regia lui Alexandru Solomon, la Teatrul Tony Bulandra Targoviste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu